Dream Line kuitusiimat edustavat uusinta teknologiaa Mikadon valikoimassa

Dream Line braids – new quality within Mikado’s range

Korkea laatu – tätä fraasia viljellään tämän päivän markkinointiviestinnässä niin paljon, että voidaan perustellusti sanoa sen kokeneen pientä inflaatiota. Voimme jopa miettiä, että onko muita kuin korkealaatuisia tuotteita olemassakaan? Kuinka sitten puhua tuotteesta, joka todella erottuu kaikkien kilpailijoiden joukosta laadultaan? Tähän ei ole yksinkertaista vastausta, mutta tässä artikkelissa on jotain kylmiä faktoja. Faktoja, jotka perustuvat testaamiseen ja kokemukseen. Hyvät tuotteet eivät tarvitse lisää keinotekoista julkisuutta – ne saavat julkisuutensa laatunsa myötä.

Dream Line-siimat on jaettu kahteen luokkaan: Competition ja Ultralight.         

Dream Line Competition on kahdeksan siiman sarja, jota on saatavana kahdessa eri värissä: tummanvihreä ja fluo-vihreä. Se ei ole laaja väripaletti, mutta kokemus määrää, että siimalta tarvitaan vain joko luonnollinen väri – mikä heikentää sen näkyvyyttä vedessä – tai päinvastoin, erittäin näkyvä väri – mikä antaa silmillemme mahdollisuuden havaita varovaisimmatkin tärpit. Competition -siimoja voidaan hyvien ominaisuuksiensa ansiosta käyttää monipuolisesti perinteisessä heittokalastuksessa. Tämä siima kattaa kaikki kalastustilanteet, joissa siimalta vaaditaan venymättömyyttä ja suurta vetolujuutta. Siimojen läpimitta alkaa 0,08 millimetristä ja ulottuu paksuimmassa 0,23 millimetriin asti. Tästä voi jo päätellä, miten monipuolisesta siimasta on kyse. Siimaa löytyy 10, 150 ja 300 metrin rullissa, joten valikoimaa riittää. Siiman uniikeistsa ominaisuuksista puhuttaessa olisi vääryys olla mainitsematta niiden vahvuutta – myös Dream Line on melko hämmästyttävä. Esimerkiksi 0,08 mm paksuinen siima kestää 6,91 kg vetoa, 0,14 mm kestää 12,98 kg ja 0,23 mm kestää 23,61 kg. Kaikki tämä on pikemminkin lyhyt kuvaus teknisistä ominaisuuksista. Mutta mennään seuraavaksi testaukseen ja kokemukseen.

image

Siima kohtaa ensimmäiset testit hyvinkin varhaisessa vaiheessa tuotantoa. Testit alkavat laboratoriosta, jossa testataan kestävyyttä, toistettavuutta, läpimittaa ja kulutuksenkestoa. Mikadon näkökulmasta tosielämän testit ovat kuitenkin paljon mielenkiintoisempia. Tiedämme, että olemme tekemisissä täysin ainutlaatuisten siimojen kanssa. Varmistumme siitä käyttämällä tuotannossa hienointa ja parasta tekniikkaa. Tässä yhteydessä voikin sanoa, että kuidut ja tuotantoprosessi ovat peräisin Japanista.

image

Ensimmäinen tuotantoerä jaettiin Mikado-testaustiimien kesken ja tavoite oli yksinkertainen: testata niitä vaikeimmissa mahdollisissa olosuhteissa ja saada palautetta niin rehellisesti ja suoraan kuin mahdollista. Tällä kaavalla vankka, muutamien kymmenien ihmisten, tiimi harjoitti aktiivista kalastusta ja testausta. Dream Line Competition -siimat päätyivät puolalaisten huippukalastajien keloihin, jotka käyttivät niitä lähes päivittäin, harrastaen ja myös kilpailutilanteissa. Testaajat käyttivät siimaa läpi vuoden mitä erilaisemmissa kalastustavoissa ja paikoissa. Siimoja uitettiin makeassa, suolaisessa, virtaavassa ja seisovassa vedessä. Koko testausvuoden ajan siimoilla kalastettiin kaikissa mahdollisissa tilanteissa ja törmättiin kaikkiin mahdollisiin uhkiin. Tiedätkö mitä siimalle tapahtui? Ei mitään! Siimat läpäisivät testin täydellisesti, niistä ei edes väri haalennut vuoden käytön aikana. Kaikilta testitiimien jäseniltä tuli selvästi yksi viesti yli muiden: Kyseessä on ensiluokkainen siima.

Siirrytäänpä sitten Dream Line Ultralighttin, joka on yhtä hieno kuin vanhempi sisarensa.

Siirrytäänpä sitten Dream Line Ultralightiin, joka on yhtä hieno kuin vanhempi sisarensa. Ensisilmäyksellä näkee heti, että nyt ollaan tekemisissä huippuluokan varusteiden kanssa, jotka on suunniteltu ultralight-kalastukseen ja kovaan käyttöön. Tätä siimaa on saatavana seuraavissa paksuuksissa: 0,035 mm, 0,047 mm ja 0,058 mm, rullakoot ovat 10 ja 150 metriä. Näin ohuissa siimoissa on tärkeää käyttää punoksessa riittävästi säikeitä. Jos sinulla on aiempaa kokemusta tällaisista siimoista, olet varmasti huomannut, että mitä enemmän siimassa on kuitusäikeitä, sitä tasalaatuisempaa siima on. Optimaalinen ratkaisu on käyttää neljää tiukasti punottua säiettä – tässä tapauksessa japanilaisia sellaisia. Tämän ratkaisun avulla tuote on koko pituudeltaan erittäin tasalaatuinen ja pyöreä. Tämä tarkoittaa käytössä pidempiä ja tarkempia heittoja. Ultralightia löytyy kahdessa värissä: valkoinen ja fluo-vihreä. Tällaisilla pienillä siimapaksuuksilla valkoinen on käytännössä näkymätön pinnan alla, mutta se on melko hyvin näkyvissä pinnan yläpuolella. Fluo-väristä kaikki tarvittava sanottiinkin jo aiemmin.

image
image

Testauksessa valittu strategia oli samantapainen kuin aiemminkin: koetellaan siimaa ääriolosuhteissa, mutta pääpaino hieman eri olosuhteilla kuin Competition-sarjan osalta. Ultralightia toimitettiin kilpakalastajien keloihin, joissa pienimmätkin laatuvirheet voivat tehdä eron voittamisen ja häviämisen välillä. Tämän myötä Ultralight-siimat kävivät läpi lukemattomia väsyttelyhetkiä ahvenen, taimenen ja myös kirjolohen kanssa. Juuri tämänkaltainen käyttökokemus alan kovimpien kalastajien toimesta lisäsi näiden siimojen tunnettuutta jo ennen niiden julkaisua markkinoille. Jos muistat tämän artikkelin ensimmäisen kappaleen puheen laadusta julkisuuden saavuttajana, tässä todiste siitä. Kilpakalastajat hyväksyivät Ultralight-siiman, jolle ei ollut edes vielä suunniteltu markkinointibudjettia tai tuotesijoittelua. Se kertoo kaiken tarvittavan.

Nyt tiedät, kuinka Dream Line -siimat tehdään ja kuinka niitä testattiin. Turha mainita uudelleen niiden korkeaa laatua, koska japanilaiset kuidut ja tuotantoprosessi takaavat sen. Tiukka punos ja kestävä pinnoite saavat sinut ymmärtämään myös sen, miksi tuotteelle valittiin nimi Dream Line. Tärkein viimeiseksi: Älä luota sanoihini – totea se itse kalavesillä.

Łukasz Wierzbicki
Mikado Fishing Team