Mikado Jigit

Soft lures by Mikado

Mikado-tuotemerkin takaa löytyy yli 22 jigimallia, jotka kaikki tarjoavat todella vaikuttavan valikoiman värejä, kokoja ja käyttötarkoituksia. Mikadon brändin alta löytyy yli 2500 yksittäistä ja ainutlaatuista viehettä, joista kukin on luotu intohimoisille kalastuksen harrastajille.

Fishunter on Mikadon lippulaiva. Verrattuna mihin tahansa muuhun markkinoilla olevaan vieheeseen, Fishunter erottuu todella voimakkaalla uinnillaan ja vertaansa vailla olevalla tehokkuudellaan. Kalastajille on tarjolla viisi eri pituutta – 5 cm, 7 cm, 8 cm, 10,5 cm ja 13 cm versiot. Jokainen niistä on saatavana uskomattoman laajalla valikoimalla värejä ja eri variaatioita – olipa väri mikä tahansa tai vaikkapa 3D-päällysteinen, niin jokainen viehe on valmistettu huolella valikoidusta silikoniseoksesta. Vuodesta 2006 alkaen Fishunter on valloittanut markkinoita kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolella. Siitä on syntynyt käsite jigikalastajien keskuudessa ympäri maailmaa.

image

Saira on Fishunteriin verrattuna täysin erilainen, mutta äärimmäisen tehokas malli. Hoikka, haarapyrstöinen viehe valloitti välittömästi kuluttajien sydämet ympäri Eurooppaa ja erityisesti Pohjoismaissa. Pienimmät Sairat sopivat loistavasti pilkkimiseen. Toimii takuuvarmasti dropshot-, vertikaali- kuin perinteisessä heittojigauksessakin.

Vuonna 2020 julkaistiin uusi versio. 6,5 cm pitkä Saira on eriomainen ultralight-viehe esimerkiksi ahvenelle. Uusimman version jälkeen kuluttajilla on valittavinaan kahdeksan eri kokoa: 5 cm, 6,5 cm, 8 cm, 10 cm, 12 cm, 14 cm, 17 cm ja 20 cm. Kaikki koot, aivan kuten Fishunterinkin kohdalla, ovat saatavana todella monissa eri väreissä.

image

Speedo on täysin oma lukunsa. Kolme eri pituutta – 4,5 cm, 6,5 cm ja 9 cm. Sen tehokkuuden salaisuus on huolellisessa suunnittelussa. Hieman paksumpi ja uurrettu runko yhdistettynä vilkkaaseen lapiopyrstöön toimivat loistavasti kovan kalastuspaineen vesissäkin. Speedo on monipuolinen viehe, joka maittaa sekä ahvenelle, hauelle että kuhalle.

image

Vuoden 2020 uutuusviehe on Spark. Viehe, joka on rakennettu samalla tavalla kuin Fishunter, on täysin erilainen toiminta. Sparkin korkeampi ja paksumpi runko hidastaa sen uppoamista, mikä tekee siitä erityisen tehokkaan matalissa vesissä. Sen ohut ja herkkä häntä ja toimiva runko tekevät Sparkista erittäin herkän vieheen, jonka rungo heijastaa valoa hienosti. Pitkät koekalastusjaksot vahvistivat vieheen toimivan myös syvemmissä vesissä – vieheen hidas uppoaminen mahdollistaa sen, että se viipyy riittävän kauan nälkäisen kalan näkökentässä. Spark 5,5 cm, 7 cm, 8 cm ja 10 cm pituisina on täydellinen viehe kaikille saalistajille.

image

Koko Mikadon viehevalikoima koostuu huolella valikoiduista tuotteista, jotka toimivat erinomaisesti niin rennossa mökkikalastuksessa kuin totisemmissa kilpakalastustilanteissakin. Ennen mallien julkaisua, kaikki viehetyypit testataan huippukalastajien toimesta ja se käy läpi paljon eri kokeita ja siihen tehdään tarvittaessa muutoksia ennen myyntiä. Tämän myötä voimme olla varmoja, että Mikadon vieheet toimivat – aina kun ne ovat siiman päässä.

Kamil Czermiński
Mikado Fishing Team